Utilitzem cookies pròpies i/o de tercers per fer l'anàlisi de la navegació dels usuaris de la nostra web. Més informació.
Es publica un estudi sobre l'"Impacte econòmic del sistema d’execució de sentències judicials i propostes de millora"
15/01/2018La Cambra de Comerç de Barcelona va presentar el passat dia 12 de gener un estudi realitzat per AQR-Lab (laboratori de transferència de coneixement constituït per professors de la UB especialitzats en l’àmbit de l’economia aplicada) amb col·laboració del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, amb el títol “Impacte econòmic del sistema d’execució de sentències judicials i propostes de millora”.
Entre les dades i conclusions més rellevants de l'anàlisi destaquen:
- La ineficiència de l'actual sistema judicial només permet recuperar el 21'8% de l'import econòmic de les sentències executades a Catalunya.
- Per cada milió d’euros de més que es poguessin recuperar, el PIB de Catalunya s’incrementaria en gairebé 350.000€, es generarien 133.006€ més de rendes fiscals i es contribuiria a crear i/o mantenir 5 llocs de treball a temps complet.
- El termini mitjà del procés per recuperar els imports és d’1 any i 9 mesos.
- El sistema d’execució té una taxa de congestió mitjana superior al 400% i es calcula que per posar-se al dia es necessitarien més de tres anys addicionals.
- Per corregir la situació, l’estudi proposa reformar els procediments d’execució per agilitzar-los (impulsant tribunals especialitzats, simplificant els processos, millorant la informació que reben els afectats,...) i crear una nova figura d’agent d’execucions, que en el cas espanyol podria ser assumida pels procuradors.
Podeu consultar la nota de premsa i el contingut de l'estudi fent clic aquí.